Giorgos Papanikolaou - NEWSPAP


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
 
Εθνικές Εκλογές
24 ώρες πριν την κάλπη

Ν.Δ.: Η παράταξη των ιστορικών στιγμών (Σημεία ομιλίας Γ.Παπανικολάου στην Άρτα)

Ν.Δ.: Η παράταξη των ιστορικών στιγμών

Σημεία ομιλίας Γ. Παπανικολάου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Άρτα

13.06.2012


 Πολλοί λένε ότι ψηφίζουμε μέσα σε κλίμα φόβου – δεν θα το αρνηθώ. Δεν θα σας πω να μην φοβάστε. Κι εγώ προσωπικά που διαβαίνω καθημερινά τους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου με φόβο ακούω τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να λένε ότι αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και αν η χώρα αθετήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα βρεθούμε εκτός ευρωζώνης.

Δεν θα σας πω λοιπόν να μην φοβηθείτε. Θα σας πω, όμως, να μην πάτε με φόβο στις κάλπες. Να μην ψηφίσετε εξαιτίας του φόβου σας, αλλά με βάση την ελπίδα σας. Και το τονίζω έχοντας πλήρη επίγνωση των λεγομένων μου ότι η μόνη ελπίδα για τον τόπο μας είναι η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η παράταξη των μεγάλων ναι και των μεγάλων όχι.

Το μεγάλο ναι στην Ευρώπη που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975, όταν υπέβαλε αίτηση ένταξης στην τότε ΕΟΚ και που πέτυχε πέντε χρόνια αργότερα την είσοδο της χώρας μας στην ενωμένη Ευρώπη. Το μεγάλο όχι που είπε το 1981 με τον Γιώργο Ράλλη στον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο η χώρα ακόμα πληρώνει πανάκριβα. Το μεγάλο ναι που είπε με τον Κώστα Μητσοτάκη το 1991 στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που τόσο είχε ανάγκη ο τόπος και που όλοι θυμάστε ποιοι και με ποιες τραμπούκικες μεθόδους τις απέτρεψαν. Το μεγάλο όχι που είπε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008 στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Το μεγάλο ναι που είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού τον Δεκέμβριο του 2011, με μοναδικό γνώμονα τη σωτηρία της χώρας, που είχε φτάσει εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου στο χείλος της καταστροφής.

Μας λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νέους ανθρώπους. Απαντάμε: Η δική μας νέα γενιά όπως εκφράζεται από τους βουλευτές μας, τα κομματικά στελέχη, την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, είναι η νέα, υγιής, δυναμική γενιά που μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει.
Να είμαστε, λοιπόν περήφανοι για αυτή την παράταξη. Πολύ περήφανοι. Και να της δώσουμε και πάλι τη δύναμη στις 17 Ιουνίου να βγάλει τον τόπο από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει. Μια κρίση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής φώναζε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, ότι πρέπει να παγώσουν οι μισθοί και οι συντάξεις και να περιοριστούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Μπορούσε να είχε ανακοπεί και το 2010, όταν ο Αντώνης Σαμαράς φώναζε να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη, να ξεκινήσει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να μην μπουν άλλοι φόροι.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το δίλημμα των εκλογών είναι μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Πρέπει επιτέλους να βγούμε από αυτή τη λογική, μόνο κακό μας έχει κάνει και θα μας κάνει ακόμα χειρότερο. Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί από τις κάλπες αυτής της Κυριακής έχει ένα και μόνο στόχο: Να βάλει τη χώρα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης. Να τη βοηθήσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, να περπατήσει αρκετά και μετά να τρέξει, να τρέξει μπροστά, να τρέξει γρήγορα. Να εμπιστευτούμε και πάλι τις δυνάμεις μας, να απελευθερώσουμε το δαιμόνιο του Έλληνα που όπου βρίσκει πεδίο ελεύθερο κάνει θαύματα. Να αξιοποιήσει από τη μία τα δισεκατομμύρια σε κοινοτικά κονδύλια που λιμνάζουν στις Βρυξέλλες και από την άλλη τα δισεκατομμύρια που μπορεί να αποδόσει η αξιοποίηση της ελληνικής γης, η βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, η μετατροπή του ελληνικού ήλιου και αέρα σε ενέργεια και πολλά ακόμα από τα σπουδαία πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Το διακύβευμα των εκλογών ανάγεται και σε ένα δίλημμα. Δίλημμα σε ιδεολογικό επίπεδο. Εμείς πιστεύουμε βαθειά στην ατομική πρωτοβουλία και δυνατότητα. Να δίνονται ευκαιρίες στους πολίτες. Την ίδια στιγμή να προστατεύουμε τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες. Αυτός είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και όπου έχει εφαρμοστεί σωστά θριαμβεύει. Απέναντι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλάνε για κρατισμό, για εκατό χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, για μαζικές κρατικοποιήσεις, για υπερφορολόγηση.
Οι νεότεροι είμαστε παιδιά της μεταπολίτευσης. Γεννηθήκαμε μόλις τρία χρόνια αφότου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Γεννηθήκαμε Ευρωπαίοι. Με το αίσθημα της ασφάλειας ως δεδομένο. Δεν θέλουμε να γνωρίσουμε εποχές κατοχής. Δεν είναι ζήτημα καλλιέργειας φόβου αλλά αλήθειας. Πριν λίγο καιρό ήταν ταμπού στην Ευρώπη να μιλάει για έξοδο χώρας από το ευρώ. Σήμερα απλά συζητιέται ο τρόπος.
Δεν χρειάζεται κανείς απέξω να μας επιβάλει πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Το να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες, να κάνουμε αποκρατικοποιήσεις, να σταματήσουμε να έχουμε γραφειοκρατία, να ενισχύσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν χρειάζεται κανείς να μας το υποδείξει. Πρέπει μόνοι μας να το κάνουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται με ένα μαγικό τρόπο να διώξει όλους τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα. Θα τους δίνει χαρτιά, λέει, για να πηγαίνουν στην Ευρώπη, λες και αυτό θα ξεγελάσει τους κουτόφραγκους, ένα έγγραφο με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα κουβαλάει πάνω του ένας λαθρομετανάστης! Αυτό θα μας οδηγήσει απευθείας εκτός Σένγκεν.

Χρέος μας, καθήκον μας είναι να μην αφήσουμε σε ορισμένους μαθητευόμενους μάγους την ευκαιρία να μας στείλουν εκτός ευρώ, εκτός ευρωζώνης, εκτός του πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης.

Δεν θα είχαμε καμία συνέχεια στην ευρωζώνη αν ο Αντώνης Σαμαράς με σθένος, με προσωπικό κόστος δεν έκανε μια επιλογή για την πατρίδα για το καλό της Ελλάδας.
Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να αναδείξουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στις εκλογές αυτής της Κυριακής και μετά να τη βοηθήσουμε όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, να οδηγήσει με ασφάλεια και σιγουριά τη χώρα μακριά από την κρίση.

Η Ελλάδα έχει υψηλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην οικονομία. Ναυτιλία, τουρισμός, ΑΠΕ, πρωτογενής τομέας. Η Ελλάδα μπορεί!
Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες θα αναδείξουν την Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη. Τον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό.